top of page
Search
  • Writer's pictureEvanthia

Πόσο μακριά σου νομίζεις ότι είναι η ευτυχία;

Πολλές φορές νιώθουμε ότι ο δρόμος που περπατάμε δεν είναι εύκολος, όμως αυτόν έχουμε κι έτσι θα ήταν προτιμότερο να βρούμε όση περισσότερη χαρά μπορούμε σ’αυτόν. Συνήθως, αν κοιτάξουμε προσεκτικά, βρίσκουμε κάτι.

Συχνά αναβάλλουμε να απολαύσουμε αυτά που έχουμε την παρούσα στιγμή γιατί πιστεύουμε ότι θα τα απολαύσουμε και θα τα ευχαριστηθούμε περισσότερο στο μέλλον. Το θέμα όμως είναι πως αν τοποθετήσουμε την ευτυχία σε μελλοντικό χρόνο, εκεί θα μείνει. Πάντα θα την κυνηγάμε χωρίς όμως να καταφέρουμε να την πιάσουμε.

Η ευτυχία είναι εδώ, ακριβώς μπροστά μας και συνέχεια την διώχνουμε είτε γιατί της αντιστεκόμαστε, είτε γιατί την μειώνουμε με αποτέλεσμα να αποσυνδεόμαστε από την πληρότητα της κάθε στιγμής και να χάνουμε την ουσία.

Αν το σκεφτείς, το μέλλον δεν έρχεται ποτέ, είναι πάντα η παρούσα στιγμή κι αν δεν μάθουμε να είμαστε χαρούμενοι μ’αυτήν, η ευτυχία μπορεί να φαίνεται απλησίαστη. Γι’αυτόν τον λόγο, καλό θα είναι να αρχίσουμε να κοιτάμε λίγο πιο κοντά.

Ο Αμερικανός ποιητής και συγγραφέας Walt Whitman το είπε καλύτερα: «η ευτυχία δεν είναι σε άλλο μέρος αλλά σε αυτό το μέρος. Όχι για άλλη ώρα αλλά για αυτήν την ώρα».


341 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page