top of page
Search
  • Writer's pictureEvanthia

Η αναπόφευκτη αλλαγή

Ως άνθρωποι, έχουμε την τάση να ελέγχουμε τη ζωή μας. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη.


Κάποιες στιγμές είναι δύσκολα προκλητική, άλλες είναι απίστευτα εκθαμβωτική, όμως πάντα μας στέλνει προς μια νέα απρόβλεπτη κατεύθυνση. Αυτή θα μπορούσε να είναι μία διάγνωση ή μία απώλεια κι εξίσου εύκολα κι απρόβλεπτα θα μπορούσε να είναι μία προαγωγή ή μία νίκη.


Όταν καθόμαστε και παρατηρούμε, μαθαίνουμε ότι η αλλαγή συμβαίνει πάντα. Είναι σαν ένας ποταμός που υπερχειλίζει με νέες αισθήσεις, συναισθήματα και σκέψεις. Στη ζωή γνωρίζουμε ότι η αλλαγή έρχεται, απλά δεν γνωρίζουμε ποιά είναι η μορφή της, μέχρις ότου εμφανιστεί.


Μερικές φορές είμαστε ανοιχτοί σε αυτό, η αλλαγή μπορεί να φτάσει από το πουθενά και να στείλει τη ζωή μας προς μια νέα και καταπληκτική κατεύθυνση. Είναι αδύνατο όμως να προβλέψουμε αν οι συνθήκες θα είναι συνεργάσιμες σύμφωνα με τα σχέδιά μας κι αυτό είναι το μόνο στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε.


Αν συνειδητοποιήσουμε την ανεπάρκεια ελέγχου που έχουμε, τότε μπορούμε να περιμένουμε την αλλαγή, να την αγκαλιάσουμε και να την απολαύσουμε.


Αντί να προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα σωσίβιο για να μας σώσει από τα κύματα της αλλαγής, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε surfing. Μπορεί τελικά να καταφέρουμε να μείνουμε αρκετή ώρα πάνω στη σανίδα και να το διασκεδάσουμε.

282 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page