top of page
Search
  • Writer's pictureEvanthia

Εσύ πως σε βλέπεις;

Updated: Dec 7, 2021

Σήμερα σκέφτηκα να απευθυνθώ σε ένα συγκεκριμένο θέμα που μοιράζονται πολλοί από εμάς. Ένα θέμα σχετικά με τη φυσική μας εμφάνιση. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στην δυσαρέσκεια που έχουμε για το σώμα μας: η οικογένειά μας, οι συνομήλικοί μας, ο πολιτισμός και η εθνικότητά μας. Η διαφήμιση, τα social και τα ΜΜΕ είναι φυσικά ένας τεράστιος συντελεστής που μας τροφοδοτεί ψεύτικες παραμορφωμένες εικόνες γεμάτες με photoshop που είναι ανέφικτες και υποτίθεται ότι αντανακλούν την ιδανική ομορφιά.

Για τις γυναίκες αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα προκλητικό γιατί από νωρίς στη ζωή μαθαίνουμε ότι η εμφάνισή μας σημαίνει πολλά, όμως και πολλοί άντρες κάνουν αυτοκριτική, είτε ότι είναι πολύ ογκώδεις είτε ότι είναι πολύ λεπτοί, πολύ ψηλοί ή πολύ κοντοί ή παραμένουν στον σχολιασμό ορισμένων φυσικών τους χαρακτηριστικών.

Μέρα με την μέρα επικρίνουμε αυτές τις πτυχές των εαυτών μας και όσο περισσότερο το κάνουμε αυτό, τόσο πιο βαθιές γίνονται οι επικρίσεις μας.

Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο σκληρός είναι ο κόσμος, δεν έχει περισσότερο νόημα να γίνουμε ο καλύτερός μας φίλος που αγαπάμε και αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας σε αυτό που μοιάζουμε, παρά να περιοριζόμαστε και να επενδύουμε τόση ψυχική ενέργεια σε κάτι που έχει τόσο λίγη σχέση με το ποιοί είμαστε;

Φανταστείτε, αν αντί να φτιάξουμε τον εαυτό μας, ξοδεύαμε τον ίδιο χρόνο προσφέροντας του την αγάπη για την αποδοχή, ποιοί θα ήμασταν τότε;


Η ηθοποιός και συγγραφέας Mindy Kaling (γνωστή και ως Kelly στο λατρεμένο The Office), στο βιβλίο της "Why not me?” γράφει: ¨παρόλο που εύχομαι να ήμουν λεπτή και να μπορούσα να είχα την ευκολία του τρόπου ζωής που συσχετίζω με το να είμαι λεπτή, δεν το θέλω με όλη μου την καρδιά, γιατί η καρδιά μου προορίζεται για πιο σημαντικά πράγματα¨.

Ρωτήστε τον εαυτό σας, τι είναι αυτό που κρατάτε την καρδιά σας;

163 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page